Varivo od povrća

  Uvjeti korištenja

  Uvjeti kupovine i povrata robe

  Nutrimedica d.o.o., Udbinska 34, 10000 Zagreb, OIB: 0679 555 8519, tel: 01/3095-502, e-mail: [email protected]/planetzdravlja – kupnja u Internet trgovini www.planetzdravlja.eu (u daljnjem tekstu Internet stranica)

  Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je Nutrimedica d.o.o., Udbinska 34, Zagreb, OIB: 06795558519, a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

  Ulaskom na Internet stranicu pristajete na ove Uvjete korištenja. Ako se ne slažete s ovim Uvjetima korištenja, ne biste trebali koristiti Internet stranicu.

  Naručivanje robe

  Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Roba se naručuje elektronskim obrascem ili telefonskim putem na broj 01 3095 502. Ukoliko prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle, isporučit će one koje može, a o roku isporuke ostatka će pismenim putem ili telefonski obavijestiti Kupca. Kupac može prihvatiti ili otkazati isporuku preostalih artikala. Ukoliko kupac nema e-mail adresu, bit će obaviješten telefonskim putem.

  Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.

  Prodavatelj jamči kvalitetu proizvoda koje jamči proizvođač proizvoda.

  Plaćanje

  Naručene artikle s troškovima dostave Kupac Prodavatelju može platiti bankovnom transakcijom, karticom (debitnom ili kreditnom), pouzećem pri primitku paketa ili fizički u trgovini (samo u slučaju odabira i preuzimanja proizvoda u trgovini prilikom narudžbe na internet trgovini).

  Kreditnim karticama moguće je platiti robu jednokratno karticom Maestro, a karticama American Express 1-4 obroka, Diners 1-6 obroka, a Mastercard i Visa karticom izdanima od PBZ banke 1-6 obroka jednokratno ili na obroke.

  Sve cijene na Internet stranici su izražene u kunama (KN) te uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV).

  Potvrda narudžbe

  Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti e-mailom nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje.

  Otprema robe

  Otprema robe vrši se ekspresnom dostavom unutar 3 radna dana. Ukoliko su proizvodi odmah na raspolaganju isporuka će biti izvršena odmah po primitku narudžbe.

  Korisnik će o načinu otpreme biti obaviješten u trenutku naručivanja robe (elektronskim ili telefonskim putem ovisno o načinu kupnje za kojega se kupac odluči).

  Ukoliko roba nije na raspolaganju, Prodavatelj će kupca obavijestiti (pismenim putem ili telefonski) o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu. Odluči li se Kupac na otkazivanje narudžbe, prodavatelj će mu vratiti novac najkasnije u roku od 14 dana.

  Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

  Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako Kupac nakon 14 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavatelja, odnosno od dostavne službe, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska.

  Ukoliko Kupac ne podigne pošiljku kod dostavne službe u roku od 5 radnih dana, pošiljka se vraća Prodavatelju.

  Izdavanje računa

  Prodavatelj će dostaviti račun Kupcu pri dostavljanju naručenih proizvoda u paketu ili poslati u elektronskom obliku na e-mail Kupca.

  Na računu su vidljivi svi troškovi vezani uz kupovinu, te obavijest o pravu raskida ugovora.

  Povrat / reklamacije

  Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu tvrtke Nutrimedica d.o.o. za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i tvrtke Nutrimedica d.o.o., a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

  Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem stranice www.planetzdravlja.com uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge.

  Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega te Interneta.

  Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu tvrtke Nutrimedica d.o.o. na jedan od sljedećih načina:
  – odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik internet stranice www.planetzdravlja.com
  – odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik internet stranice www.planetzdravlja.com
  – odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe putem telefonske linije 01 3095 502.

  Povodom sklapanja Ugovora, korisniku će biti dostavljeni: potvrda o sklopljenom Ugovoru, odnosno predugovorna obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014), ovi Uvjeti te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.

  Jednostrani raskid Ugovora

  1. Računanje roka za jednostrani raskid ugovora

  Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga (NN br 72/14).

  Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na adresu Nutrimedica d.o.o. (Planet zdravlja), Cernička 30, 10000 Zagreb) ili elektroničkom poštom (na e-mail: [email protected]), u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora na slijedećem linku: PREUZIMANJE OBRASCA

  Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 dana i počinje teći od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

  Tvrtka Nutrimedica d.o.o. će bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora elektroničkom poštom.

  1. Povrat uplaćenog iznosa

  Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

  Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

  Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

  1. Povrat robe

  Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete poštom ili predate robu (Radno vrijeme: ponedjeljak-petak 9-19.30 h ili subotom: 9-14 h) nama na adresu Nutrimedica d.o.o. (Planet zdravlja), Cernička 30, 10000 Zagreb.

  1. Troškovi povrata robe

  Izvravne troškove povrata robe morate snositi sami (ukoliko šaljete preko Hrvatske Pošte trošak može biti od 15 do najviše 40 kn ovisno o težini pošiljke).

  1. Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe:

  Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

  Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:
  – ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena,

  -ako je predmet Ugovora roba koja je posebno izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču

  -ako je predmet Ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok upotrebe
  – ako je predmet Ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,
  – ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima

  Prodavatelj snosi izravne troškove povrata robe ako istu, zbog njezine prirode, nije moguće vratiti na uobičajeni način poštom.

  Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona 01 3095 502 ili se javi na [email protected] u slučaju dodatnih pitanja.

  Kupac snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda. U slučaju oštećenja originalne ambalaže iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe. U tom slučaju bit će te obaviješteni.

  Obrazac za jednostrani raskid Ugovora možete preuzeti ovdje.

  Online rješavanje sporova

  Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti OVDJE.

  To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

  Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

  Izjava o jamstvu i servisni uvjeti

  Za sve proizvode za koje Prodavatelj daje jamstvo vrijede jamstveni uvjeti navedeni u jamstvenom listu. Kupac je dužan čuvati račun i jamstveni list za cijelo vrijeme jamstvenog perioda.

  Prodavatelj jamči da će proizvod koji se koristi sukladno priloženim uputama i jamstvenom listu, u jamstvenom roku pravilno funkcionirati.

  U slučaju kvara i drugih mogućih nedostataka Prodavatelj se obvezuje da će izvršiti popravak ili zamjenu proizvoda u razumnom roku sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

  Pravo na korištenje jamstva ostvaruje se isključivo uz predočenje računa. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun.

  Jamstveni list smatra se punovažnim uz predočenje računa, bez obzira na to da li je spomenuti jamstveni list ovjeren ili nije ovjeren od strane Prodavatelja.

  Neispravnost proizvoda nastala kao posljedica nepravilnog korištenja i/ili nepostupanja u skladu s uputama nije osigurana jamstvom.

  Servisiranje i prodaja zamjenskih dijelova za kupljeni proizvod osigurana je putem ovlaštenih servisera navedenih u jamstvenom listu.

  Registracija korisnika

  U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

  Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Korisnik je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.

  Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, tvrtka Nutrimedica d.o.o. zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.

  Kolačići

  Prihvaćanje „kolačića“ nije uvjet za pristup Internet stranici.

  „Kolačići“ su male tekst datoteke koje identificiraju vaše računalo na našim poslužiteljima kao jedinstvenog korisnika kada posjetite određene stranice Kaymu.hr i sprema ih vaš internet preglednik na tvrdom disku vašeg računala.

  Kolačići se koristite kako bismo Vam olakšali korištenje Internet stranice. Kolačići se koriste kako bi prepoznali vašu IP adresu, te Vam tako olakšali korištenje stranice. Kolačiće ne koristimo zbog prikupljanja bilo koje druge informacije o Vama. Vaš preglednik može biti postavljen tako da ne prihvaća kolačiće, ali će Vam to onemogućiti korištenje nekih dijelova Internet stranice.

  Osobni podaci

  Zaštita privatnosti opisuje kako Nutrimedica d.o.o. postupa s vašim osobnim podacima koje zaprimi tijekom korištenja internet trgovine. Pod osobnim podacima smatraju se vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a za koje Nutrimedica d.o.o. sazna tijekom vašeg korištenja Internet stranice.

  Nutrimedica d.o.o. se obvezuje da će vaše osobne podatke koristiti samo u identifikacijske svrhe pri korištenju Internet stranice, kako bi vam omogućila korištenje svih opcija koje one pružaju. Nutrimedica d.o.o. će vaše osobne podatke čuvati u tajnosti, te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti.

  Elektronska komunikacija

  Posjećivanjem Internet stranice www.planetzdravlja.eu komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

  Materijali na web shopu i ograničenja

  Dijelovi ovih stranica koji govore o bolestima, tegobama i stanjima ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjene su kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, znanje i vještinu procjene medicinskog osoblja koje brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije sa za to kvalificiranim medicinskim osobljem.

  Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije na našim stranicama. Uvijek se morate savjetovati s vašim terapeutom odnosno liječnikom prije početka bilo kojeg tretmana, kao i ukoliko imate pitanja, nejasnoća ili želite saznati više informacija o vašem medicinskom problemu. Opisi proizvoda iz Web Shopa, tekstovi i publikacije nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze, terapije vaših problema ili načina upotrebe pojedinih proizvoda.

  Nutrimedica d.o.o. u potpunosti se odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati zbog uporabe ovih web stranica.

  Odgovornost za materijalne nedostatke

  Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima (članci 400-422). Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na Kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato. Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Prodavatelj ne odgovara za neznatan materijalni nedostatak. Materijalni nedostatak postoji:

  • ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,
  • ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je Kupac nabavlja, a koja je bila poznata Prodavatelju ili mu je morala biti poznata
  • ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane
  • kad je Prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti
  • ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je Kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave Prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.)
  • ako je stvar nepravilno montirana pod uvjetom da je usluga montaže uključena u ispunjenje ugovora o prodaji
  • ako je nepravilna montaža posljedica nedostataka u uputama za montažu.

  Ako je Kupac na temelju izjava proizvođača ili njegova predstavnika očekivao postojanje određenih svojstava stvari, nedostatak se ne uzima u obzir ako Prodavatelj nije znao niti morao znati za te izjave, ili su te izjave bile opovrgnute do trenutka sklapanja ugovora ili one nisu utjecale na odluku Kupca da sklopi ugovor. Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati Kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati. Prodavatelj odgovara i za nedostatke koje je kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostatke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike.

  Izmjene uvjeta kupovine

  Nutrimedica d.o.o. zadržava pravo mijenjati i ažurirati ove Uvjete kupovine. Svaka izmjena Uvjeta kupovine bit će objavljena na ovoj Internet stranici.

  Pitanja i sugestije

  Imate li kakvih pitanja ili prijedloga, molimo kontaktirajte nas na:
  e-mail: [email protected]/planetzdravlja
  telefon: 01 3095 502

  Način podnošenja prigovora potrošača

  Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: Nutrimedica d.o.o. (Planet zdravlja), Cernička 30, 10000 Zagreb ili na e-mail adresu: [email protected]

  Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

  Privatnosti za zaštita korisnika – Politika privatnosti

  Planet Zdravlja web shop poštuje vašu privatnost i temelji svoju internetsku stranicu na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo. Ova Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka na internetskim stranicama www.planetzdravlja.eu (u nastavku: internetska stranica). Korištenjem ove internetske stranice suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi.

  Prikupljanje i obrada osobnih podataka
  Planet Zdravlja web shop poštuje vašu privatnost i temelji svoju internetsku stranicu na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo. Ova Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka na internetskim stranicama www.planetzdravlja.eu (u nastavku: internetska stranica). Korištenjem ove internetske stranice suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi.

  Primjena kolačića
  Na internetskim stranicama www.planetzdravlja.eu primjenjuju se tzv. kolačići (cookies) – tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj kojim se korisnik koristi. Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj mrežnog odredišta (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega. Kolačići se upotrebljavaju za funkcioniranje svih značajki internetskih stranica i bolje korisničko iskustvo, a mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta internetskim stranicama) ili trajni (na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta).
  Internetske stranice Planet Zdravlja ne sadržavaju kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na vaše računalo.
  Stranice www.planetzdravlja.eu služe se statistikom Google Analytics, a pravila o kolačićima treće strane potražite na Google Analytics. Podatke o tome kako se korisnici koriste našom internetskom stranicom povremeno možemo prikupljati koristeći se i drugim alatima sličnima usluzi Google Analytics.

  Sprječavanje kolačića
  Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na svojem računalu ili mobilnom uređaju s pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite ili na www.allaboutcookies.org. Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naših internetskih stranica i njihovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

  Sigurnost vaših osobnih podataka
  Internetska stranica www.planetzdravlja.eu štiti vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

  Uvjeti i izmjene
  Uvjeti ove Izjave o zaštiti privatnosti uređuju upotrebu svih podataka prikupljenih za vrijeme primjenjivanja Izjave. Planet Zdravlja zadržava pravo izmjene ove Izjave u bilo kojem trenutku kako bi prenio nove važne informacije te kako biste bili informirani o načinima na koje Planet Zdravlja na svojim internetskim stranicama štiti vaše podatke, te stoga preporučujemo da povremeno provjerite ažuriranja na ovoj stranici.

  Informacije za kontakt
  Planet Zdravlja rado će primiti vaše komentare i sugestije u vezi s ovom Izjavom, kao i ostale primjedbe. Možete nam se obratiti na: [email protected]