Proljetni paket za detoksikaciju

119,99 kn

-+

Detoksikacija, odnosno korištenje raznih preparata koji čiste organizam, je idealan izbor kod svakodnevnih tegoba kao što su nadutost, umor, stres, problemi s probavom, i to uslijed izloženosti velikom  broju toksina i zagađenja na dnevnoj bazi. Upravo detoksikacija pomaže vratiti energiju, koncentraciju i pozitivan stav, što naravno uvelike utječe na opću kvalitetu života, a time i na okolinu.                                   

Detoksikacija je prirodan proces neutralizacije ili eliminacije otrova iz ljudskog tijela. Otrovi (sve ono što može potencirati oštećenje tjelesnog tkiva) se kemijski pretvaraju u manje štetne tvari koje se potom izlučuju putem stolice ili urina.                                                 

Otrovi mogu potjecati od normalnih procesa koji se u našem tijelu odvijaju unosom hrane, poput amonijaka proizvedenog tijekom razgradnje proteina, ili od udisanja ili unosa kemikalija poput pesticida, sredstava za čišćenje, aditiva hrani, lijekova, zagađenja, dima cigarete i teških metala poput olova.       

Kao rezultate  provođenja  detoksikacijskog plana ljudi često ističu povećanje energije, čišću kožu, poboljšanje probave i povećanje koncentracije.                                                     

Detoksikacijski komplet  sadrži:                                

  • BIO Pirovu travu 125g                                          
  • BIO Ječmenu travu 125g
  • BIO spirulinu u prahu 150g                                 

Pirova trava izvrstan je prirodni izvor vlakana, proteina, vitamina i minerala.  Sadrži željezo, magnezij, bakar, cink, fosfor i kalij, vitamine A i E te vitamine B-skupine.                                                  

Vitamini B kompleksa, bakar i cink iz pira pridonose ljepoti kose, dok željezo jača korijen kose i sprečava njezino ispadanje.                       

Dobiva se klijanjem sjemenki pira. Pridonosi poboljšanju imuniteta, dobroj probavi, uklanjanju toksina iz tijela, mršavljenju i smanjenju rizika od dijabetesa.                                                   

Ječmena trava je iznimno vrijedan dodatak prehrani zahvaljujući živim enzimima u svom sastavu koji su od velike važnosti za probavni proces.    Bio prah mladog lišća ječma dobiva se dehidratacijom svježeg soka mladog ječma na sniženim temperaturama čime aktivnost enzima ostaje sačuvana. Bogat je i uravnotežen izvor vitamina, minerala i aminokiselina. Sadrži vitamine A, vitamine B skupine, vitamin C i E. Što se tiče minerala, prah lišća mladog ječma je bogat izvor kalija, kalcija i željeza. Bitan sastojak je klorofil koji djeluje kao prirodno detoksikacijsko sredstvo.                       

Posebno se ističe njezin enzim superoksidna dismutaza - izniman antioksidans koji štiti stanice od toksičnih slobodnih radikala, koji su glavni uzrok starenja i brojnih oboljenja.                                              

Spirulina (Arthrospira sp.) je modrozelena alga stara više od 3,6 milijardi godina. Narodi Afrike, Sjeverne Amerike i Azije spirulinu koriste već tisućama godina.                                                      

Sadrži 60% bjelančevina, 18 aminokiselina te vitamine A, B, C, D i E. Budući da sadrži znatne količine vitamina B12, pomaže u razvoju zdravog živčanog tkiva, ali i metabolizma svake stanice u organizmu. Spirulina je najbogatiji prirodni izvor beta karotena. Od minerala sadrži kalij, kalcij, željezo i magnezij.         

Iznimno je bogata klorofilom, koji uravnotežuje pH te izvrsno pomaže izbacivanju toksina iz organizma. Djeluje poput prirodnog kelata, što znači da veže na sebe teške metale, a zatim ih izbacuje iz organizma. Povećava energiju te ublažava stres, nesanicu, anksioznost i depresiju.                                                       

Primjena:                                                       

U svrhu čišćenja organizma konzumirate ovaj detox smoothie  jednom do dva puta dnevno tijekom 2-3 tjedna.                                    

Sastojci:

· 1 ravna čajna žličica spiruline 

· 1 ravna čajna žličica pirove trave 

· 1 ravna čajna žličica ječmene trave

· 1 banana ili jabuka (ili voće po izboru)

· 100-200 ml vode

· malo meda ili soka od bazge

Priprema: Sve sastojke dobro izmiješajte u blenderu i odmah popijte.